Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
25.07.2016.
16:19 > 18:23
Galenska laboratorija u Veterniku, čije je otvaranje najavljivano nekoliko puta, još uvek nije počela sa radom, a razlog je nedostatak kadra.
  • bg_ns50@yahoo.com

    28.07.2016 15:02
    beše nekad
    Pre desetak godina Apotekarska ustanova Novi Sad je bila zdravstvana ustanova za primer.
    Svi su bili zadovoljni radom ove zdrvastvene organizacije. I pacijenti i zaposleni.
    A onda je došlo do "pozitivnih promena" koje su ovu Apoteku doveli do ivice propasti.
    Ko je za to zaslužan ? Gde vam je onaj kadar koji je Apoteku Novi Sad vodio na zadovoljstvo
    svih internih i eksternih učesnika ? To je pravo pitanje !
  • mira_novakovic@yahoo

    28.07.2016 14:54
    sećanja
    Apoteka Novi Sad je svojevremeno bila najbolja od svih u Srbiji. Imali su brojna priznanja,
    pohvale, kvalitete... a ni plate i benefiti im nisu bili zanemarljivi. Jednom rečju BAJKA.
    A onda "neki ljudi" oteraše direktora i dovedoše ustanovu u "blagostanje".
    NAZDRAVLJE
  • farmaceut

    26.07.2016 18:51
    strucni kadrovi


    https://www.youtube.com/watch?v=6rOMQ3e78_Q snimak iz 2012-e

    na ovom linku olgica kaze da apoteka ima kadra, a sad ima i prostor i opremu i dozvolu!
  • gari

    26.07.2016 15:49
    meni sve ovo mirise na... kad dugovi porastu i postanu neodrzivi uzece to neko za tepsiju ribe, vec vidjeno bome, DOSovski projekt pljacke jos kruzi gradom
  • Dr DB

    26.07.2016 14:29
    Prognoza
    Galenska laboratorija je najvredniji deo Apotekarske Ustanove "Novi Sad",i kao takva,nadam se,nece posluziti za potkusurivanje uskostranacko-finansijskih interesa.Rukovodeci kadar se mora obezbediti pothitno,kako bi radnici i sama Ustanova obezbedili dodatna sretstva za uspesno poslovanje,koje je u ukupnom mesecnom prometu,po podacima iz same ustanove, u najbolje vreme iznosilo preko dva i po miliona dinara.Sef je u to vreme bio farm.tehnolog Simic Stevan spec.kozmetologije.Znaci,ne treba vam drugi kadar.Samo krenite vise,jer su vam proizvodi bili dobri,a jeftini!Na radost svih nas!
  • farmaceut

    26.07.2016 13:46
    apoteka

    cekajte, ovo je isuvise odgovoran posao da bi neko ko je studirao 8 godina, bez dana iskustva dosao do mesta direktora sto je danas slucaj u zemlji srbiji bilo u drzavnoj ili privatnoj ustanovi!

    farmaceut danas moze da bude svako, znanje vam ne treba, bitno je samo da znate kako dobro da prodate!

    pa vi nemate ni spec farm tehnologije, a kamoli spec ispitivanja i kontrole lekova!

    klupko pocinje da se razmotava u farmaciji medju farmaceutima...
  • nervirach

    26.07.2016 07:06
    Cekajte, pa to je u Veterniku, pa zar tamo nema trenutno stranackog glasackog kadra? Pa sada ce odmah naci nekog sa stovarista. Mislim da ce taj imati i diplomu s privatnog fakulteta. Mada, ako je i sa Medicinskog u Novom Sadu mislim da nema nikog sa prezimenom, odavno poznatim Med. fakultetu.
  • farmaceut

    26.07.2016 00:30
    kadar
    Gde ste upoznali taj ,,odgovarajuci,, kadar, ako smem da putam. Koliko znam, specijalista farmaceutske tehnologije sa tri godine iskustva su -jedan u invalidskoj, a drugi u Benu-u. Druge dve su bez tri godne staza i na porodiljskom su obe. Mozda ste pomesali industrijsku farmaciju i farmacuju.Ta specijalizacija je retka, teska, a atraktivna i uglavnom se kolege specijalisti medju sobom znaju.. Nemojte pricati neproverene price, niko nije stranacki zaposlen na tim mestima jer su isuvise strucna i veoma odgovorna. Grad hvala sto je prepoznao i pomogao da imamo Galensku jer je to ogroman novac, a Direktori su trebali da prepoznaju i uloze u struku, a ne da takvi kadrovi idu na zamene u seoske apoteke i da nemaju mogucnost ka daljem obrazovanju.Pravi menadzeri prepoznaju i ulazu u struku, neguju je a, bogami, i placaju. Malo se bolje informisite, imate sve na sajtu Ministarstva ili Agencije za lekove.
  • bns

    26.07.2016 00:00
    Hajde nemojte pisati neproverene info. U samoj Apoteci NS imate nekoliko specijalista farm. tehnologije, a od toga su makar njih dve bile rukovodioci u staroj galenskoj laboratoriji.
  • DD

    25.07.2016 23:22
    Naravno
    Naravno da ne radi galenska laboratorija - otvorena je samo kako bi sluzila kao bonus pri prodaji Apotekarske ustanove Novi Sad, kada se jednom/uskoro privatizuje. Do tada će aktuelna garnitura koja cedi ovo preduzece godinama pokušati da izmuze šta se izmusti može, a koja nekretninica u vlasništvu AU Novi Sad na ime nekog od njih neće biti na odmet. Odakle ta halavost i nezajazljivost, da mi je znati!
  • lekar

    25.07.2016 20:23
    istina

    naravno da apoteka novi sad nema kadra kad je potrebno, ima kadra samo kada treba da se dobije plata za nerad! ne zna se da li su farmaceuti u apotekarskoj ustanovi veci neradnici ili oni koji rade u privatnim apotekama. kao lekar imao sam priliku da vidim kako farmaceuti rade u apotekama, bitno je sve da se proda, bitan je pazar, a nije bitno zdravlje ljudi! novi sad je pun sljama od farmaceuta, odsek farmacije na medicinskom fakultetu treba da se zatvori, a o onom privatnom na trgu mladenaca necu da pricam...
  • nss

    25.07.2016 20:19
    nss
    pa dajte neku starletu ili keraicara...to je u srbiji kadar
  • farmaceut

    25.07.2016 20:06
    galenski lek
    Pre svega da se podvuce da je Grad Novi Sad dao novac za otvaranje Galenske, a ztim da su uslovi za rad iste u zakonskom smislu rigorozni, jer, Galenski lek je po zakonu lek i za njegov promet ne moze da bude odgovoran bilo ko...Konacno dodjosmo do toga da treba ulagati u kadrove, u struku, a do toga ce doci i ovaj nakaradni promet lekova u apotekama u kome nema strucnih lica, jer to postoji. Drzavne apoteke moraju da postoje jer su od nacionalnog interesa i u njima je zdravstvena usluga iznad profita. Sve ostalo je propast.
  • ArthurDent

    25.07.2016 19:52
    Da li fali stručnog kadra ili fali " stranačkog" kadra? Ja znam bar 5 osoba koje imaju odgovarajuće obrazovanje i iskustvo za rad u galenskoj laboratoriji. Raspišite konkurs pa ćete videti koliko će se ljudi javiti.
  • Obnova

    25.07.2016 19:35
    Ovo kao da je naslov iz 1949-te do 1952-ge...
    Nema odmora dok traje obnova!
    Samo... čega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna